Magyar   English 
CIKK RÉSZLETES
Családbarát Munkahely az ÉDV Zrt.
iStock_000017545247XSmall.jpg

A munkapszichológiával, vezetés-szervezéssel, HR-tudományokkal foglalkozó szakemberek előtt régóta ismert tény, hogy a vállalatok részére hosszú távon megéri, ha erőfeszítéseket tesznek arra, hogy a dolgozóik könnyedén össze tudják egyeztetni a magánéletet a munkával. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. –nél ez az elv évek óta a gyakorlatban is megvalósul. Ennek elismeréseként az ÉDV Zrt. nagyvállalat kategóriában Családbarát Munkahely kitüntető címet kapott. Az elismerő oklevelet a vízmű képviseletében Dr. Szirtes-Csoknyay Zsuzsanna HR gazdálkodás vezető és Kreitner Krisztina PR vezető vette át Dr. Réthelyi Miklós minisztertől a Parlamentben tartott ünnepségen november 25-én.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkársága 2011 tavaszán újraindította a Családbarát Munkahely elnevezésű pályázatát, amelyre közel száz pályamű érkezett. A Családbarát Munkahely-cím odaítélésével az államtitkárság elismerését fejezi ki azon kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek tevékenysége iránt, melyek családbarát módon működnek, törekszenek a munka és a családi élet összehangolását elősegítő intézkedések, gyakorlatok és politikák bevezetésére, fenntartására.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyakorlati megvalósítás bár terjed, de hazánkban még mindig erősen akadozik. Igen sok vállalat még mindig nem ismeri fel a családbarát szellemiség alkalmazásának előnyét – vagy pedig eléggé szűkösen értelmezi azt. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. felismerte, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében gondolniuk kell a hosszú távú tendenciára is. Ha ugyanis a dolgozó nők nem mennek el szülni, csökken a népesség és évtizedek múltán nem lesz lehetőségük a nyugdíjba vonuló munkaerő pótlására. Ezen kívül a családbarát intézkedések különös motivációs erővel is bírnak, főként a női dolgozók körében.

„Társaságunk eddig is törekedett arra, hogy dolgozóinak megteremtse az egészséges légkörű munkahelyet, segítse őket abban, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka világa és a család között. Szervezeti kultúránkra jellemző, hogy figyelembe veszi a munkaerő hosszú távú, egészséges reprodukcióját. Fontos értékünknek tartjuk, hogy dolgozóink lojálisak cégünk iránt. Ezt bizonyítja az is, hogy dolgozóink 20%-a több mint 10 éve dolgozik nálunk.
Azért indultunk el 2011-ben a munka-család auditon, hogy annak végrehajtásával dolgozóink körében a munka és család egyensúlyát magasabb szintre emeljük, hozzájáruljunk kollegáink közérzetének, teljesítőképességének, motivációjának javulásához” fejtette ki Dr. Jelen Tamás az ÉDV Zrt. vezérigazgatója, hogy miért is Családbarát Munkahely a vízmű.

info Tatabánya.hu, 2011. 11. 29.

2011-11-29
AKTUÁLIS HÍREINK

2015. április 9-10-én a Hajdúszoboszlón a "Családbarát szeminárium" rendezvény keretében bemutatjuk a vízügyi és fürdőágazat 5 szervezetének családbarát gyakorlatait - a Munka és Család Audit eredményeit.

 

2015. február 12-én találkozhat velünk a Magyar Tudományos Akadémián a "Családbarát szemlélet, Munka-magánélet egyensúly" konferencián.

 

2014. október 30-án 15 órakor a VII. Országos Tanácsadói konferencián dr. Ternovszky Ferenc tart előadást "Új módszer a Tanácsadásban: Munka-Család Audit" címmel.

 

2014. október 17-én a Magyar Tudományos Akadémián kerültek átadásra a 2014. évi Családbarát Vállalat díjak. 

 

2014. május 27-én a Világgazdaság Nők az Üzleti csúcson konferenciáján találkozhat velünk, dr. Ternovszky Ferenc a Siker kulcsa: A NŐ előadása keretében. 

 

 2014. április 9-én kerekasztal beszélgetés résztvevői leszünk Szombathelyen a 20. Osztrák-Magyar munkaügyi konferencián.

 

2014. március 22-én Családünnep a Millenárison. Mi ott leszünk, legyen ott Ön is!

 

2014. február 20-án a Gyermekvállalás, család és munka c. konferencián Sembery Tünde tanácsadó kollegánk "Családbarát munkahelyek a munkáltatók és a munkavállalók szemszögéből" címmel tart előadást. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.

 

HÍREK A TÉMÁBAN
iStock_000002330231XSmall.JPG
Amikor a gyerek a szülővel megy dolgozni
"..... egyre többen megértik, hogy a területbe befektetett pénz és energia egyet jelent a hatékonyságba, teljesítménybe befektetéssel, hiszen az elégedettebb, lojálisabb munkavállaló jobban is teljesít, hangsúlyozta Ternovszky Csilla..."
2014-10-28tovább ...
2013_09_23_Ternovszky_Csilla_Rita_001.jpg
Rugalmasság nélkül nincs családbarát munkahely
"...A kulcsszó a rugalmasság, nem csak a munkaidő kérdésében, hanem a szervezet hozzáállásában is. Sok esetben nem pénzbeli ráfordításra van szükség, hanem szemléletmódbeli változásra, odafigyelésre a vezetők részéről...."
2013-11-14tovább ...
Soltész-Miklós-államtitkár300.jpg
Jön a gyed extra

Újabb családi támogatási formákat vezetnek be jövőre, döntött a kormány az úgynevezett gyed extra csomagról – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön egy konferencián. A csomagban foglalt intézkedések 65 ezer kisgyermeket nevelő édesanyát érintenek. 

2013-11-08 16:02tovább ...