Magyar   English 
Hírek a témában
Work and family in Hungary
Today, job expectations may many times conflitct with the possibilities of finding a wife or husband, living a true family life, having children. Could it be different, for the profit of everyone?
JESC, 2012. 01. 16.
 
 
Rekord mennyiségű, összesen 213 törvényt fogadott el az elmúlt évben az Országgyűlés, melyek között szép számban akadnak a munka világát érintő módosítások. Január elsejétől nőtt a minimálbér, törvény szankcionálja a bérkompenzáció elmulasztását, rövidebb ideig jár az álláskeresési járadék, és új alapokon nyugszik a nyugdíjrendszer.
HR Portal, 2012. 01. 02.
 
 
A jövő évi költségvetés ismertetésekor Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kijelentette, 2012-ben nem emelkedik a gyes és a gyed összege, viszont újra elérhető lesz a szocpol, és támogatott forinthiteleket is kaphatnak a családosok. Az új otthonteremtési programmal a kormány az államilag támogatott otthonteremtést kívánja visszahozni, melyre 6,5 milliárd forintot szánnak a jövő évi költségvetésből.
Femina, 2012. 01. 02.
 
 
"A pályázatra csaknem száz cég jelentkezett, közülük négy kategóriában (költségvetési szervek, kis-, közepes és nagyvállalatok) 18-an kaptak díjat, illetve egy különdíj is gazdára talált. A nyertesek az anyagi és erkölcsi elismerés mellett egy éven keresztül használhatják a Családbarát Munkahely címet – ezzel a leendő munkavállalók és a befektetők előtt is vonzóbbá válhatnak."
Profession, 2011. 12. 14.
 
 
"Idén októberig 65 ezer gyerek született, ami további négyszázalékos csökkenést jelent. Az okokat csak találgatni lehet: szakemberek a válsággal, a lakáshitelesek romló körülményeivel, a gyes – azóta visszaállított – három évről két évre csökkentésével magyarázzák a statisztikákat."
Népszabadság, 2011. 12. 01.
 
 
"Somorjai Éva, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese a tanusítvány megszerzésének kapcsán hangsúlyozta: „Azzal, hogy elnyertük a Munka és Család Audit elismerését, azt a hosszú évek óta tartó szakmai munkát ismerték el, amelyet a család és munkahely egyensúlyának megteremtése, valamint az esélyegyenlőség terén eddig elértünk."
Telekom sajtóközlemények, 2011. 11. 30.
 
 
"Idén májusban hirdették meg a 2000 óta létező Családbarát Munkahely Pályázatot, amelyre közel 100 pályázó küldte be anyagát, és közülük négy kategóriában (költségvetési szervek, kis-, közép- és nagyvállalatok) tizennyolcan részesültek díjazásban."
Piac&Profit, 2011. 11. 27.
 
 
"A Mátrai Erőmű Zrt. lett a legjobb magyar munkahely a nagyvállalatok között, míg a 250-1000-es létszámú vállalatok kategóriájában a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., az ennél kisebb cégek versenyében pedig a gyógyszeriparban tevékenykedő Janssen-Cilag Kft. nyert."
HR portal, 2011.11.18
 
 
Napjaink társadalmi-gazdasági változásai a vállalatok, szervezetek működésében is megjelentek, nem kivétel ez alól az ÉDV Zrt. sem. Cégvezetésünk már rég belátta és rájött arra, hogy sikeres működésének, versenyképességének kulcsa az emberi erőforrás, amivel foglalkozni kell és állandó fejlesztést igényel.
Magyar Hírlap, 2011. 10. 20.
 
 
"Napjainkban sokszor kerül konfliktusba a munkahelyi elvárás a párkeresés lehetőségeivel, a családi élet teljes megélésével, a gyermekvállalással, gyermekneveléssel. Lehet-e ezen javítani? Kialakítható-e olyan együttműködés, mely minden résztvevő javát szolgálja?...”
A Szív, 2011. október
 
 
"...A 2011-es esztendő egyik fontos momentuma, hogy Család-munka auditon vettünk részt, amelynek keretében Társaságunk vezetése célul tűzte ki az alábbiakat: rugalmas munkaidő és a távfoglalkoztatás bevezetését GYES-en lévő kolléganőink részére; vállalati egészségnap megszervezését; stresszkezelő tréning és dohányzás leszoktató kampány életre hívását; valamint egy ösztöndíjprogram bevezetését munkavállalóink iskoláskorú gyermekeinek támogatása érdekében.."
Magyar Hírlap, 2011. október 20.
 
 
Egy nemzetközi összehasonlító vizsgálat tapasztalatai
"...hogyan látják ők a munka és a család egymáshoz viszonyított fontos-ságát, súlyát, életükben betöltött szerepét. Milyen családi, társadalmi munka-megosztást választanának a nők és a férfiak, ha választhatnának, van-e kü-lönbség a mindennapi életben gyakorolt nemi szerepek és az ideálisnak, kívánatosnak vélt szerepmegosztás között."
Pongrácz Tiborné, 2005.
 
 
"Legtöbbünk számára a munkahelyi és a családban betöltött szerepek a legfontosabbak; a munka és a család azok a területek, ahol időnk legnagyobb részét eltöltjük, ahol legfontosabb társas kapcsolatainkat alakítjuk legalábbis felnőtt kortól kezdve. Fontos tehát megvizsgálni, hogyan hat a két terület egymásra..."
Roboz Gabriella pszichológus honlapja
 
 
"A főnökök kétharmada nem várja, hogy a nők visszamenjenek hozzájuk a szülési szabadság után - derül ki egy felmérésből. A szakember szerint tudatosan kell készülni az édesanyáknak, hogy visszatérjenek a munkaerőpiacra és okosan kell dönteni az esetleges karrierváltásról..."
HR portal, 2011. szeptember 12.
 
"A Foglalkoztatási Hivatal TÁMOP 1.3.1. kiemelt programjának 3.2-es alprojektjének keretében a ProLabora Kft. vezetésével idén májusban kezdődött meg a munka. A kutatás első fázisában a magyar elméleti módszertant dolgozták ki a szakemberek külföldi technikák és a vezetési tanácsadásban használt eszközök ötvözésével.
OrientPress Hírügynökség, 2011. augusztus 15.
 
 
"Szeptember 15-i határidővel van lehetősége a magyarországi munkáltatóknak pályázni a „Családbarát munkahely” díj elnyerésére. A díj – a legtöbb külföldi mintával ellentétben – pénzbeli juttatással is jár, a média- és PR-megjelenésen, illetve a logóhasználaton kívül. A témában – A családi élet és a munka egyensúlya – fókuszban a családbarát munkahely címmel – rendezett konferenciát a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Család és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága
Új Ember, 2011. augusztus 4.
  
 
"Akár két és félmillió forintot is kaphatnak azok a munkáltatók, amelyek nyernek a megújult tartalommal meghirdetett Családbarát Munkahely elnevezésű minisztériumi pályázaton. A támogatási összeg és az "erkölcsi elismerés" mellett a nyertesek kommunikációs segítséget is kapnak a minisztérium szerint..."
Népszava online, 2011. július 29.
 
 
"A modern magyar férfi keresi újbóli önmagát, hiszen egyszerre kell a munkahelyi és az otthoni elvárásoknak is megfelelnie. Ennek a kettős szerepnek nem olyan könnyű eleget tenni, de nem is lehetetlen. Három apuka példája bizonyítja ezt, akikkel a gyermekvállalás és munka összeegyeztethetőségének nehézségeiről, a férfi és női szerepekről, a család jelentőségéről beszélgettünk..."
Célblog, 2011. július 27.
 
 
"Az interneten kutatva találkoztam a Prolabora Kft. nevével; kíváncsi lettem, s nyomban megnéztem a honlapjukat. A Prolabora Kft. ugyanis arra vállalkozott, hogy cégeknek segít megoldásokat találni abban a szituációban, ha a munkavállaló családos; hogyan tudnak közösen olyan stratégiákat kidolgozni, melyek segítségével a munkavállaló könnyen össze tudja egyeztetni munkáját és családi kötelezettségeit – a cég pedig így nyer egy munkahelyével elégedett, lojális, jól dolgozó munkaerőt. Ez a szolgáltatásuk egyébként Munka és Család Audit néven fut..."
2011. május 19.
 
 
"A cégeknek pozitív a hozzáállása – hívta fel a figyelmet a Ternovszky Csilla. Tapasztalatai szerint a munkáltatók is elcsodálkoznak azon, hogy milyen egyszerű lépésekkel lehetséges a gyermeket nevelő dolgozók helyzetének könnyítése, stresszmentesítése. Elég csak arra gondolni, hogy a standard munkaidő reggel nyolctól tart délután négy óráig. „Nem kerül pénzbe ezt átvariálni például úgy, egyedi igénytől függően, egy órával korábban vagy később kezdődjön a munkaidő...”
Magyar Nemzet Online, 2011. május 17.
 
 
"Ezek után Ternovszky Csilla, a ProLabora Kft. munkatársa ismertette a hallgatósággal a Munka – Család Audit módszerét. Elmondta, hogy a munka és család audit módszerét annak reményében vezették be hazánkban, mert egyre több az olyan felelős cégvezető, aki felismeri, hogy a munka és a család egyensúlyának megteremtésére tett lépések kölcsönösen kedvező hatással vannak a munkavállalói és a vállalati oldalra. Külföldön már évtizedes sikeres múltra tekint vissza e szervezetfejlesztési eszköz, mely a családtudatos humánpolitika alkalmazásával ér el kiemelkedő eredményeket..."
Összefoglaló a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család – és Ifjúságügyért felelős Államtitkárság által szervezett a családi élet és a munka egyensúlya – fókuszban a családbarát munkahely
című konferenciáról, 2011. május 13.
 
 
"A TÁMOP 1.3.1. kiemelt projekt 3.2-es alprojektjének keretében elkezdődött „A Munka és Család Audit módszertanának megalapozása” című kutatás megvalósítása, amely egy elméleti és egy empirikus részből áll. Az elméleti kutatás a munka és család kapcsolatának mérésére és fejlesztésére irányuló technikák felkutatását célozza meg, a témában előttünk járónak tekinthető országok jó gyakorlatainak megismerésén keresztül..."
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, 2011. május 11.
 
 
"Médiakampánnyal, rendezvénysorozattal és pályázattal hívja fel a figyelmet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkársága a nők és férfiak társadalmi egyenlőségére, a családi életet támogató munkahelyek fontosságára, valamint az esélyegyenlőségre. "
Orientpress Hírügynökség, 2011. május 4.
 
 
"A gazdasági válság hatására nőtt az atipikus foglalkoztatási formák - részmunkaidő, határozott idejű szerződés, távmunka - szerepe Magyarországon - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján szereplő összeállításból."
HR portal, 2011. április 26.
 
 
"Több vizsgálat kimutatta már, hogy a munka világában annak van nyert ügye, aki képes a munkáját szívből végezni, beleadni a lelkét, mert ennek olyan élettani hatása van, ami hat a lelkünkre és az egészségünkre..."
HR Portál, 2011. április 22.
 
 
 
„A munka és a családi élet összeegyeztetésének hatása a demográfiai folyamatokra” címmel kétnapos szakértői konferencia kezdődött 2011. március 28-án Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia székházában. Ez a nyitó eseménye a magyar elnökség által szervezett “Európa a családokért – a családok Európáért” népesedési és családpolitikai hétnek.
EU 2011.hu, 2011. március 28.
 
 
"A Rész- és Távmunka Centrum Kft. 2010 év végén alakult azzal a céllal, hogy létrehozza és működtesse Magyarország első számú, kizárólag részmunkaidős és távmunka lehetőségeket összegyűjtő állásportálját - www.resztavmunka.hu néven..."
Családinet.hu, 2011. március 1.
 
 
"..napjainkban a gyermekvállalás, a családtervekmegvalósításának egyik legfontosabb gátját a megváltozott munkaerőpiaci felételek jelentik..."
TÁRKI
 
 
"Magyarország az egész világon élen jár a gyerekek értékét tekintve, nálunk gondolják a legtöbben, hogy gyerek nélkül nem élet az élet, ehhez képest a legrosszabbak között vagyunk a születések számát illetően."
Index, 2010. július 1.
 
 
"A 2010. I félévében megalakult Munka és Család Bizottság feladatául vállalta, hogy elősegíti, kezdeményezi a munka - család audit magyarországi terjesztését..."
ÁFSZ portál, 2010. június
 
 
"Növelné a nők vállalkozói hajlandóságát, ha a család ellátásával kapcsolatos kiadásaikat elszámolhatnák vállalkozásuk költségeként."
HrPortal, 2010. 05. 12.
 
 
"...ahhoz, hogy az atipikus foglalkoztatás népszerűbb legyen Magyarországon egyrészt fontos, hogy a munkaadók, a menedzsment hozzáállása megváltozzon, és az atipikus foglalkoztatásra ne úgy gondoljanak, mint ami csak viszi a pénzt, de hasznot nem hoz..."
HRGlobe portál 2010.04.08.
 
 
" A magyar cégvezetők szerint rendkívül fontos a munka és a magánélet egyensúlya, ugyanakkor a HR hatáskörébe utalják ennek megteremtését – derül ki az OD Partner szervezetfejlesztő cég HR Tükör nevű kutatásából. A kutatás készítői szerint a vállalati kultúra fejlesztésére, a vezetői és a munkavállalói felelősségvállalás erősítésére van szükség. Ez nem csak a munkavállalók elégedettségét, hanem a vállalat hatékonyságát is szolgálja."
Ügyvezető Menedzsment és HR portál, Sajtóközlemény, 2010.03.17.
 
 
Harvard Business Review Magyar kiadás 2010. 2. szám
 
 
" A magyar fiatalok 70 százaléka mondja azt, hogy nem lehet boldog, akinek nincs gyereke, ami jó aránynak tekinthető. A szándék megvan, de a társadalom nem segíti a tervezett gyerekek megszületését - hangsúlyozta Kopp Mária. Szólt arról is, a nyolc osztályt vagy kevesebbet végzettek esetében több gyerek is születik a kívántnál, míg az érettségizett vagy magasabb végzettségű rétegnél már sokkal kevesebb gyermek születik, mint amennyit szeretnének."
Inforádió 2010. 02.27.
 
 
"..a munkahelyek a „minél több munkát kisajtolni az adott munkaerőből” elvét követik. Pedig egy kis rugalmasság kéne csak hozzá, hogy elfeledjék a régi beidegződéseket, kicsit körülnézzenek a világban, és rájöjjenek, hogy e két érdek összeegyeztetésére már igen jó megoldások léteznek..."
Nők Lapja Cafe 2010.01.28.
 
 
„Napjainkban a munka és a családi élet összeegyeztetésének kérdése egyre jelentősebb a vállalatok gazdasági életében. A fejlett piacgazdaságok tapasztalataira is tekintettel a magyar vállalati vezetőknek fel kell ismerniük, hogy a dolgozók teljesítményére és motiváltságára a munka és a családi élet összeegyeztetése egyre nagyobb hatást gyakorol.” – olvasható a javaslatban.
Magyar Tudományos Akadémia 2010.01.26.
 
 
"Magyarországon 20 fiatal átlagosan 23 gyermeket tervez, de ebből csak 13 születik meg...Szerdán tartotta alakuló ülését a népesedési kerekasztal, amely a fiatalok gyermekvállalásának ösztönzését tűzte ki célul..."
Híradó Online 2009. 11.11.
 
"Az emberek 60 százaléka két gyereket szeretne, további 20 százalék hármat. Ha ezek a gyerekek tényleg meg is születnének, már nem lenne gond" – dr. Kopp Mária
Origo 2009. 12.17.
 
AKTUÁLIS HÍREINK

2015. április 9-10-én a Hajdúszoboszlón a "Családbarát szeminárium" rendezvény keretében bemutatjuk a vízügyi és fürdőágazat 5 szervezetének családbarát gyakorlatait - a Munka és Család Audit eredményeit.

 

2015. február 12-én találkozhat velünk a Magyar Tudományos Akadémián a "Családbarát szemlélet, Munka-magánélet egyensúly" konferencián.

 

2014. október 30-án 15 órakor a VII. Országos Tanácsadói konferencián dr. Ternovszky Ferenc tart előadást "Új módszer a Tanácsadásban: Munka-Család Audit" címmel.

 

2014. október 17-én a Magyar Tudományos Akadémián kerültek átadásra a 2014. évi Családbarát Vállalat díjak. 

 

2014. május 27-én a Világgazdaság Nők az Üzleti csúcson konferenciáján találkozhat velünk, dr. Ternovszky Ferenc a Siker kulcsa: A NŐ előadása keretében. 

 

 2014. április 9-én kerekasztal beszélgetés résztvevői leszünk Szombathelyen a 20. Osztrák-Magyar munkaügyi konferencián.

 

2014. március 22-én Családünnep a Millenárison. Mi ott leszünk, legyen ott Ön is!

 

2014. február 20-án a Gyermekvállalás, család és munka c. konferencián Sembery Tünde tanácsadó kollegánk "Családbarát munkahelyek a munkáltatók és a munkavállalók szemszögéből" címmel tart előadást. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.

 

HÍREK A TÉMÁBAN
iStock_000002330231XSmall.JPG
Amikor a gyerek a szülővel megy dolgozni
"..... egyre többen megértik, hogy a területbe befektetett pénz és energia egyet jelent a hatékonyságba, teljesítménybe befektetéssel, hiszen az elégedettebb, lojálisabb munkavállaló jobban is teljesít, hangsúlyozta Ternovszky Csilla..."
2014-10-28tovább ...
2013_09_23_Ternovszky_Csilla_Rita_001.jpg
Rugalmasság nélkül nincs családbarát munkahely
"...A kulcsszó a rugalmasság, nem csak a munkaidő kérdésében, hanem a szervezet hozzáállásában is. Sok esetben nem pénzbeli ráfordításra van szükség, hanem szemléletmódbeli változásra, odafigyelésre a vezetők részéről...."
2013-11-14tovább ...
Soltész-Miklós-államtitkár300.jpg
Jön a gyed extra

Újabb családi támogatási formákat vezetnek be jövőre, döntött a kormány az úgynevezett gyed extra csomagról – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön egy konferencián. A csomagban foglalt intézkedések 65 ezer kisgyermeket nevelő édesanyát érintenek. 

2013-11-08 16:02tovább ...