Magyar   English 
Híreink, munkáink
2015. 
 
2015. február 12-én meghívott szakértőként és szekcióvezetőként vettünk részt a A Három Királyfi, Három királylány Mozgalom szervezésében a Házasság hete rendezvénysorozat keretében megrendezett "Családbarát szemlélet, munka-magánélet egyensúly konferencián". A rendezvény fővédnöke volt Herczegh Anita a köztársasági elnök felesége. 
 
 
2014.
 
Szeptembertől a TÁMOP 2.4.5 Rugalams Munkahelyek pályázat keretében 4 szervezeti fejlesztés projektben veszünk részt a kövvetkező területeken: Munka és Család Audit, rugalmas munkavégzési formák kialakítása, személyügyi politika megújítása. 
 
Május 27-én a Világgazdaság Nők az Üzleti csúcson konferenciáján dr. Ternovszky Ferenc a Siker kulcsa: A NŐ címmel tartott előadást. Itt olvashat róla többet.
 
 
 
Május 27-én mint a Három királyfi három királylány mozgalom Családbarát Vállalat pályázatának meghirdetésén, mint a tavalyi kisvállalati kategória győztese mutatkoztunk be.
 
 
 
Február 22-én a meghívott szakértőként szólaltunk fel a Millenárison megrendezésre kerülő Családünnepen.
 
Január 26-án Sembery Tünde az Echo TV Civil Fórum c. műsorában beszélt a kismamák munkerőpiaci visszetérésének támogatásáról. A műsor megtekinthető itt.
 
 
 

 

2013. 

 
 
Október 14-én jelent meg a babafava.hu-n a Ternovszky Csillát mint szakértőt megszólaltató rugalmas munkahelyek témakörben készült írás.
 
 
 
Október 25-én a Magyar Tudományos Akadémián a  "Siker kulcsa: Munka-Család egyensúly" konferencia keretében kerültek átadásra a 2013. évi Családbarát Munkahely díjai. A díjazottak között volt két auditált és a pályázatra felkészített szervezetünk, a NAKVI és a Dorsum Zrt.
 
A díjátadást követően Ternovszky Csilla szekcióbeszélgetést vezetett "A családbarát szemlélet fenntartása és folyamatos fejlesztése címmel". Részleteket résztvevő régi ügyfelünk a Webstar Csoport Kft. beszámolójában olvashatnak.
 

 
Október 1-én Szegeden Sembery Tünde tanácsadónk Családbarát Munkahely címmel tartott előadást Szegeden az "Európa-2020 Foglalkoztatás a Dél-alföldi régióban" c. konferencián.   
 
 
Családbarát-e a magyar társadalom? című demográfiai konferencia résztvevői voltunk szeptember 6-án, Budapesten.
 
 
 
 

A TÁMOP-3.3.12-12-2013-0001 "Ifjúság.hu a sikeres nemzedékért - Átfogó ifjúsági szolgáltatásfejelsztés a közoktatásban tanuló diákok esélyegyenlőségének növelése érdekében" projekt keretében országos ifjúsági tanácsadó irodahálózat 60 leendő munkatársának kiválasztását és toborzását végezzük 20 irodába 2013. augusztus-október között.

 

 
 
 
 
Május 31-én Ternovszky Csilla kerekasztal beszélgetést vezetett a III. Esélykonferencián.
 
 
"A Családbarát szolgáltatások - bölcsődék, óvodák, családi napközik" beszélgetés résztvevői voltak:
Molnár Emese (Chinoin/Sanofi)
Szüle Máris (BOSCH)
Kiss Katalin (Magyar telekom) 
Sárdi Gabriella (EGIS)
dr. Tardos Katalin (mtd)
 
 
 
Április 19-én 15.10 órakor kerekasztal beszélgetésen veszünk részt a Tanulás-Munka-Karrier, Pályaorientációs és Állásbörzén a Corvin Plazában.
 
 
 
 
Április 10-én részt vettünk -Ternovszky Csilla kerekasztal beszélgetést vezetett- a Debreceni Egyetemen megrendezésre kerülő "Családi élet és a munka összehangolása" c. konferencián.
 
 
 
Március 22-én Ternovszky Csilla az MTA-n megrendezésre kerülő "Siker kulcsa: Munka és Család" c. konferencia kerekasztal beszélgetésének vezetőjeként vett részt.
 
 
  
 
Cégünk nagy megtiszteltetésként vette át 2013. március 22-én a Magyar Tudományos Akadémián a Három Királyfi, Három Királylány díjat, kisvállalati kategóriában.
 
 
 
 
 
 
 
 
Január 28-án mint a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom önkéntes támogatói vettünk részt a "Nyilatkozat a kívánt gyermekek megszületéséért" sajtótájékoztatóján. 
 
 
 
Január 21-én részt vettünk a Családbarát munkahely díjkiosztó ünnepségen, ahol a Munka és Család Audit tanácsadásunkban részt vevő mindhárom szervezet (BT. ROC Kft. Arkon Zrt., ÉMRV Zrt.) a díjazottak közöt volt.
 
 
 
2012.
 
2012. szeptember 28-án rész vettünk "Az élet ajándék" c. parlamenti konferencián.
 
2012. szeptember 15-én a Három Királyfi, három királylány mozgalom szervezésében szakértőként vettünk részt a munka-magánélet nehézségeiről folytatott kerekasztal beszélgetésben.
 
 
 
 
2012. szeptember 13-án szakértőként vettünk részt a "Nők a nemzetgazdaságban - látható és láthatalan munka" c. konferencián
 
 
 
2012. június 13-án a "Nők: Konferencia családról, munkáról, felzárkózásról" c. rendezvényen Ternovszky Csilla ügyvezetőnk előadóként vett részt. http://vacihirek.com/programajanlo/%E2%80%9Enok-konferencia-csaladrol-munkarol-felzarkozasrol-vacott/
 
2012. június 6-án a  TÁMOP 1.3.1 program zárókonferenciáján bemutattuk a Munka és Család Audit módszertani kutatás eredményeit.
 
 
2011.
 
2011. november 25-én a Parlamentben kerülnek átadásra az idei év Munka és Család Audit Tanúsítványai.
 
2011. október 27-én „Elégedett dolgozók, sikeres vállalat” címmel előadóként vettünk részt a Bank Centerben megrendezésre kerülő Haszon magazin konferencián.
 
2011. októberében Ternovszky Csilla ügyvezetőnk főbírálóként vett részt a Családbarát Munkahely Díj pályázatainak elbírásában.
 
2011. október 21-én előadóként vettünk részt az mtd tanácsadó közösség 1 napos „Egyensúlyban a munka-magánélet - Pályázzon a Családbarát Munkahely díjra” c. programján.
 
2011. május 13-án előadóként vettünk részt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által meghirdetett "A családi élet és a munka egyensúlya - fókuszban a családbarát munkahely" konferencián.
 
Cégünk, a ProLabora Munka és Család Audit Kft. nyerte el a TÁMOP 1.3.1. 3.2 alprojektje keretében a 2011. április-dcember között megvalósuló az egységes magyarországi Munka és Család Audit módszertan kifejlesztésére irányuló kutatás feladatát.
 
 
2010.
 
2010. decemberében meghívott szekértőként vettünk részt a Család- és Népesedéspolitikai Fórum (Nemzeti Erőforrás Minisztérium) a Családbarát Munkahely Mozgalom és Díj 2011. évi átalakításának céljából rendezett ülésén.
 
2010. októberében részt vettünk a Personal Hungary Emberierőforrás-menedzsment szakkiállításon.
 
2010. júliusában előadóként részt vettünk a MARS "Gyerek és karrier" c. rendezvényén.
 
2010. április 29-én részt vettünk a Népesedési Kerekasztal ülésén és a munka és család összeegyeztetésének témájában bemutattuk a Munka és Család Audit rendszerét .
 
2010. március 18-án részt vettünk az MTA Szociológiai Intézetének szervezésében "Gyermekvállalás és munka-magánélet harmonizációs problémák Magyarországon és Európában" címmel megrendezésre kerülő konferencián.
 
 
2009.
 
2009. novemberében a ProLabora Kft. együttműködési megállapodást kötött az ABT Hungária Kft.-vel és a Czifra és Neményi ügyvédi irodával a munkaügyi kérdések még széleskörűbb kezelése érdekében. Partnereink segítséget nyújtanak adóügyi és jogi kérdésekben.
 
2009. október 14-én részt vettünk az ÉrMe Üzleti Hálózat által szervezett Értékorientált Vállalkozók I. Üzleti Találkozóján.
 
2009. májusában a NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) és a ProLabora együttműködési megállapodás létrehozásában állapodott meg.
 
2009. május 14.-én főtámogatóként vettünk részt a KÖVET Egyesület által megrendezésre került CSR (Corporate Social Responsibility) Piac rendezvényen.
 
2009. június 9.-én részt vettünk a NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) által szervezett "Helyi Szövetségben a Családokért" konferencián
 
AKTUÁLIS HÍREINK

2015. április 9-10-én a Hajdúszoboszlón a "Családbarát szeminárium" rendezvény keretében bemutatjuk a vízügyi és fürdőágazat 5 szervezetének családbarát gyakorlatait - a Munka és Család Audit eredményeit.

 

2015. február 12-én találkozhat velünk a Magyar Tudományos Akadémián a "Családbarát szemlélet, Munka-magánélet egyensúly" konferencián.

 

2014. október 30-án 15 órakor a VII. Országos Tanácsadói konferencián dr. Ternovszky Ferenc tart előadást "Új módszer a Tanácsadásban: Munka-Család Audit" címmel.

 

2014. október 17-én a Magyar Tudományos Akadémián kerültek átadásra a 2014. évi Családbarát Vállalat díjak. 

 

2014. május 27-én a Világgazdaság Nők az Üzleti csúcson konferenciáján találkozhat velünk, dr. Ternovszky Ferenc a Siker kulcsa: A NŐ előadása keretében. 

 

 2014. április 9-én kerekasztal beszélgetés résztvevői leszünk Szombathelyen a 20. Osztrák-Magyar munkaügyi konferencián.

 

2014. március 22-én Családünnep a Millenárison. Mi ott leszünk, legyen ott Ön is!

 

2014. február 20-án a Gyermekvállalás, család és munka c. konferencián Sembery Tünde tanácsadó kollegánk "Családbarát munkahelyek a munkáltatók és a munkavállalók szemszögéből" címmel tart előadást. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.

 

HÍREK A TÉMÁBAN
iStock_000002330231XSmall.JPG
Amikor a gyerek a szülővel megy dolgozni
"..... egyre többen megértik, hogy a területbe befektetett pénz és energia egyet jelent a hatékonyságba, teljesítménybe befektetéssel, hiszen az elégedettebb, lojálisabb munkavállaló jobban is teljesít, hangsúlyozta Ternovszky Csilla..."
2014-10-28tovább ...
2013_09_23_Ternovszky_Csilla_Rita_001.jpg
Rugalmasság nélkül nincs családbarát munkahely
"...A kulcsszó a rugalmasság, nem csak a munkaidő kérdésében, hanem a szervezet hozzáállásában is. Sok esetben nem pénzbeli ráfordításra van szükség, hanem szemléletmódbeli változásra, odafigyelésre a vezetők részéről...."
2013-11-14tovább ...
Soltész-Miklós-államtitkár300.jpg
Jön a gyed extra

Újabb családi támogatási formákat vezetnek be jövőre, döntött a kormány az úgynevezett gyed extra csomagról – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön egy konferencián. A csomagban foglalt intézkedések 65 ezer kisgyermeket nevelő édesanyát érintenek. 

2013-11-08 16:02tovább ...